Podziel się:
Zupa z kurczaka i kapusty
Dieta: · dla diabetyków · niskocholesterolowa · niskowęglowodanowa · lekkostrawna ·
Składniki
1 pierś z kurczaka
50 g ciemnego, ugotowanego ryżu
200 g kapusty
2 łyżeczki oleju roślinnego
1 duża cebula
1 duża marchewka
1 łyżeczka tymianku
2 ząbki czosnku
2 kubki wody lub bulionu drobiowego
2 pomidory
Wykonanie
Na rozgrzaną patelnię wlać olej, dodać posiekaną cebulę i marchew. Dusić przez kilka minut, tak aby warzywa stały się miękkie. Dodać tymianek i zmiażdżony czosnek. Zagotować wodę lub bulion, dodajć zawartość patelni, oraz posiekane pomidory, ryż, ugotowanego i pokrojonego w kostkę kurczaka, posiekaną kapustę. Gotować 10-15 minut.
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 35 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Dane dietetyczne dla jednej porcji:
Kalorie: 180 kcal Białko: 17 g |
Tłuszcze: 5 g |
Przepis dodany przez: jesien21