Podziel się:
Zupa z omletem
Dieta: · niskocholesterolowa · lekkostrawna · niskokaloryczna ·
Składniki
4 czubate łyżki mąki pszennej
szczypta soli
60ml wody
1 łyżka oleju
1 białko
750 ml odtłuszczonego bulionu
2 łyżki posiekanego szczypiorku lub pietruszki
Wykonanie
1. mąkę, sól, olej i wodę dokładnie wymieszać i zostawić na około 20 min.
2. dodać dobrze ubite białko
3. uusmażyć cienki omlet na suchej patelni
4. kiedy ostygnie pokroić na paseczki
5. zagotować bulion i dodać kawałki omletu
6. ozdobić szczypiorkiem bądź pietruszką
Rodzaj potrawy zupa | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Źródło: 0.0
Przepis dodany przez: ena