Strona główna Dieta po prostu smaczne zupa Żurek z białą kiełbasą

Wszystkie przepisy

Dodaj przepis

Twoje przepisy


Żurek z białą kiełbasą

Dieta: · po prostu smaczne ·

© Dob's Farm - Fotolia.com


Składniki
1,5 l bulionu warzywnego
500 g mrożonej włoszczyzny
500 g białej kiełbasy parzonej
1 cebula
1 łyżeczka tartego chrzanu
3 ząbki czosnku
zakwas z żytniej mąki do smaku
6 jaj na twardo
majeranek, sól, pieprz do smaku


Wykonanie
Kiełbasę włożyć do wywaru, gotować 15-20 minut, wyjąć, wrzucić włoszczyznę i posiekany czosnek, ugotować do miękkości. Cebulę posiekać, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać do zupy. Zakwas rozprowadzić niewielką ilością zupy, wlać do garnka, zamieszać dokładnie. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem, na końcu dodać chrzan.

Podawać gorący z pokrojoną kiełbasą i jajkiem na twardo.

Rodzaj potrawy zupa Stopień trudności: łatwe Koszt: średni
Czas: 60 Danie wegetariańskie: nie Liczba porcji: 6




Przepis dodany przez: yasqlka




Zobacz też

Dieta po prostu smaczne - najnowsze przepisy
Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz
mufinki
Pierniczki brukowce
Ciasto ze śliwkami
Polecamy Oferty pracy