Podziel się:
Warzywne galaretki
Dieta: · niskocholesterolowa · niskotłuszczowa · niskowęglowodanowa · bezglutenowa ·
Błyskawiczne w przygotowaniu, lekkie i bardzo smaczne. Idealna przekąska na codzień i dla gości.
Składniki
Składniki dla 4-6 osób:
• 4 kopiaste łyżeczki żelatyny spożywczej
• 4 szklanki bulionu
• Pół szklanki marchewki konserwowej
• Szklanka kukurydzy
• 2 ogórki konserwowe
• Papryka konserwowa
• 3 patisony konserwowe
• Garść natki pietruszki
Wykonanie
Ogórki, patisony i paprykę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z marchewką konserwową, kukurydzą i natką pietruszki. Całość przełożyć do salaterek. Wymieszać żelatynę z bulionem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa zalać rosołem i odstawić do zastygnięcia. Po przechłodzeniu wstawić do lodówki na ok.2-3 godziny. Podawać ozdobione natką pietruszki.
Rodzaj potrawy przekąski | Stopień trudności: łatwe | Koszt: niski |
Czas: 15 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Źródło: Firma Bracia Urbanek
Autor: Firma Bracia Urbanek
Przepis dodany przez: PR CLUB