Podziel się:
soczysta karkówka
Dieta: · po prostu smaczne ·
pyszna zamiast pieczenia można włożyć do wody,gotować 15min. zostawić do wystygnięcia na kilka godzi.
zagotować ponownie ,gotować 20min. odstawić do wystygnięcia.
Z folią wstawić do lodówki. Po schłodzeniu wyjąc z foli.Jest bardziej delikatna niż pieczona
Składniki
1kg karkówki
słodka papryka
zioła prowansalskie
majeranek
czosnek granulowany
sól,pieprz
3 lyzki keczupu
olej
rękaw do pieczenia
Wykonanie
Karkówkę oczyść, umyj. Wszystkie przyprawy (ilość przypraw według uznania)wymieszaj w misce.Wlej keczup i tyle oleju by powstała gęsta masa.Posmaruj mięso ze wszystkich stron(możesz naszpikować ząbkami czosnku),włóż na 4 godz.do lodówki.
Karkówkę włóż do rękawa,boki zepnij klipsami.We foli zrób 2-3 dziurki, by mogla uchodzić para. Piecz ok.półtorej godziny w temp.180°C.
By karkówka miała chrupiąca skórkę 15 min.przed końcem pieczenia folie rozetnij i dopiecz mięso.
...
Rodzaj potrawy danie główne | Stopień trudności: łatwe | Koszt: średni |
Czas: 20 | Danie wegetariańskie: nie | Liczba porcji: 4 |
Przepis dodany przez: Camila